Veiligheid is het startpunt voor alles wat we doen.

Het gebruik van vuurwerk en special effects, zowel binnen als buiten vergt speciale expertise en deskundigheid. Door invoering van het Vuurwerkbesluit is dit tevens onderhevig aan een strenge regelgeving. Vuurwerkshows kunnen alleen worden uitgevoerd door een professional met de benodigde vergunningen en verzekeringen.

Ons bedrijf heeft een vereiste toepassingsvergunning en onze medewerkers hebben een specifieke beroepsopleiding gevolgd om persoonscertificaten te halen voor binnen- en buitenvuurwerk. Door in het bezit zijn van deze certificaten, vergunningen en verzekeringen kunnen wij voor u een deskundige show tot stand brengen.

Daarnaast is het ook belangrijk te kunnen werken met een een eigen voorraad om zo adequaat op de wensen voor een show in te spelen, hiervoor is een vergunde opslag voor vuurwerk nodig. Deze opslag hebben wij in eigen beheer in Nederland en in Duitsland. Voor het vervoer van ontploffingsgevaarlijke stoffen zijn onze medewerkers bevoegd middels ADR certificaten.

Voorafgaand aan een (nieuw) evenement bezoeken wij graag de locatie waar het (vuurwerk) evenement zal plaatsvinden om zo een inschatting te maken van de mogelijkheden met de daarbij horende veiligheidsafstanden. Denk bij binnenevenement aan: beschikbare hoogte, afmeting van de locatie, aantal bezoekers, ventilatie etc. Vervolgens maken wij een gepaste offerte en kunnen de noodzakelijke vergunningen ruim op tijd worden aangevraagd. Voor een klein evenement dient u rekening te houden met
een minimale aanvraagtermijn van 14 dagen, bij grotere evenementen is dit 14 weken. Tijdens een evenement kan het zo zijn dat een controlerende instantie een bezoek wil brengen aan de afsteeklocatie om te kijken of aan alle voorwaarden wordt voldaan.

Al onze apparatuur is technologisch state-of-the-art en specifiek ontworpen om speciale effecten, pyrotechnische effecten en vuurwerk te ontsteken. Dit betekent dat de huidige veiligheidscriteria meegenomen worden tijdens het ontwerp en fabricage. Alle vuurwerkproducten die wij gebruiken zijn CE gecertificeerd.

Door onze jarenlange ervaring hebben onze medewerkers een grote kennis van vuurwerk producten, technische expertise, een goed begrip van de operationele verantwoordelijkheid, een nuchtere aanpak en goede communicatieve vaardigheden.

Checklist

Toepassingsvergunning vuurwerk

Aansprakelijkheidsverzekering dekking tot € 5.000.000.-

Persoonscertificaten GV & PSE

ADR licentie

Persoonscertificaat VCA

Opslag vuurwerk Nederland en Duitsland

Aangesloten bij branche vereniging voor evenementen vuurwerk VEN

Element

Become a Member


Continue